D.O.N. - GMS

GMS

D.O.N.

D.O.N.

Cтанбено-деловен објект сместен во многу важен дел од градот со типична урбана структура и архитектура. Објектот е лоциран веднаш до заштитен објект, што му дава особен предизвик на проектирањето. Комплексот е истовремено вклопен со соседниот објект, како и во локалната урбана матрица, но и се издвојува поради својот уникатен дизајн. Јавните и деловни простории се сместени во приземните катови.

Автор: Ѓорѓи Мојсов, Оливија Мојсова
Година на проектирање/изведба: 2011/2012
Локација: Дебар Маало, Скопје

DSCN9989

3

4

DSCN9988

DSCN9996

DSCN9991

DSCN9990

duce

1

2