САН МАРКО - GMS

GMS

САН МАРКО

САН МАРКО

Проектот Сан Марко има вкупно 6.100 м2 деловен простор, висок е 29 метри и има 8 надземни нивоа, поткровје, како и подземен паркинг на 2 нивоа. Уникатниот дизајн овозможува 400 м2 океански канцеларии на секој спрат со широк панорамски поглед на “Плоштад Македонија”, додека помошните функции се распоредени долж страничните ѕидови. Куполата од стакло и челик како и отворените градини на поткровјето овозможуваат простран поглед над центарот на градот.Дизајнот на објектот е комплетиран со специфицните фасадни материјали, како и необичното осветлување.

Автор: Ѓорѓи Mojсов
Соработници: Оливија Мојсова
Година на проектирање/изведба: 2007/2010
Локација: Мал ринг, Скопје

0-glavna

1

2

DSCN0106

14

22

9

7

10

4

8

3

17

16

6

11

13

15

12

18

25

28

27