SPARKASSE BANK - GMS

GMS

SPARKASSE BANK

SPARKASSE BANK

Главната централа и канцелариите на Инвестбанка (подоцна ребрендирана во Sparkasse банка), лоцирана на главната пешачка улица во Скопје – Ул. “Македонија”. Првите два спрата се шалтери отворени за комуникација со клиентите, на погорните се сместени канцеларии за вработените, а на последните се наоѓаат директорска канцеларија како и конференциска сала. Фасадата интегрира некои елементи од старата зграда која некогаш постоела на ова место со модерен архитектонски дизајн.

Автор: Милчо Мојсов, Оливија Мојсова
Соработници: Ѓорѓи Мојсов
Година на проектирање / изведба: 2007/2008
Локација: Голем ринг, Скопје

2

3

4

5

6

7