ТЕТРИС - GMS

GMS

ТЕТРИС

ТЕТРИС

Cтанбено деловен објект сместен во многу важен дел од градот со типична урбана структура и архитектура.Комплексот е истовремено интегриран во локалната урбана матрица, но и се одвојува поради својот уникатен дизајн: разиграните отвори на фасадата создаваат полиња кои се обработени во различни тонови и бои. И поткрај тоа што ги кријат клима единиците, металните перфорирани балкони совршено се вклопуваат во целиот концепт.

Автор: Оливија Мојсова, Ѓорѓи Мојсов, Елизабета Дурлевиќ
Година на проектирање /изведба: 2009/2011
Локација: Дебар Маало, Скопје

01

DSCN8854

02

05

montaza-novo