Вила маврово - GMS

GMS

Вила маврово

Вила маврово

ВИЛА МАВРОВО

Индивидуална куќа лоцирана во планинските предели на Националниот Парк Маврово. Идејата потекнува од типичната планинска архитектура со стрмен кров, камен и дрвена конструкција. За да се добие убав внатрешен волумен се дизајнираат носачи со поголем распон, а за убав поглед, соларно затоплување и осветлување куќата содржи голем дел на стаклени површини кон сите страни.

Автор: Ѓорѓи Мојсов,
Соработници: Оливија Мојсова
Година на проектирање /изведба: 2011